Хто може зайняти крісло аграрного міністра (+ опитування)

2 лютого 2016 1344 0
Кандидатів на посаду аграрного міністра побільшало
kurkul.comКандидатів на посаду аграрного міністра побільшало

Потенційних кандидатів на посаду аграрного міністра побільшало. Про це повідовляє з посиланням на власне джерело в Адміністрації Президента AgroPolit.com.

До чотирьох народних депутатів від різних політсил Тараса Кутового («Удар»), Вадима Івченка («Батьківщина»), Івана Мірошниченка («Самопоміч») та Миколи Кучера («Українська народна партія»), додалися ще три представники від галузевих асоціацій.

«Минулого четверга відбулася нарада страйкового комітету і була розмова, що від профільних асоціацій на цю посаду хочуть підприємець та президент Асоціації виробників молока України Андрій Дикун, голова Аграрного союзу України Геннадій Новіков та перший заступник голови Держспоживслужби Володимир Лапа», — розповідає джерело.

Проте, заміни міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка у найближчі 2—2,5 тижні не відбудеться. Такий висновок AgroPolit.com зробив з останньої заяви голови парламенту Володимира Гройсмана. Спікер повідомив, що звіт уряду (а це і є формальна підстава для постановки питання про кадрові ротації в уряді) відбудеться у період з 16 по 19 лютого.

Заміна міністра найближчим часом не відбудеться ще й тому, що в українському політичному середовищі немає чіткого розуміння подальшого формату коаліції, варіантів комбінацій якої на разі налічується до 15.

Попри «розмаїтість» кандидатів, у чинного міністра Олексія Павленка шанси втриматися на посаді досить високі. На його користь свідчить заява від «Самопомочі» про те, що вони не бачать на посаді аграрного міністра нікого іншого, окрім нього. Тож у випадку збереження цієї політсили у коаліції, його шанси зростають. Павленко також отримав ряд заяв про підтримку від міжнародних партнерів.

Виконано за допомогою Disqus