Названо основні ризики в вирощуванні лаванди

2 жовтня 2021 159 0
Лавандове поле
DepositphotosЛавандове поле

В Україні останні роки все більше набуває популярність вирощування лаванди. Кількість лавандових полів збільшується, відповідно зростає ринок пропозиції, що зменшує прибутки фермерів і змушує шукати їх різні шляхи реалізації рослини. Таку думку висловив засновник компанії «Лавандова мануфактура» Олександр Масленко в матеріалі «Бум» на вирощування лаванди очікується через 5 років» на Kurku.com.

На його думку, головним ризиком при вирощуванні культури, є те що українські фермери не можуть конкурувати з закордонними, які вирощують лаванду десятиліття.

«Основний ризик у тому, що багато країн долучаються до вирощування лаванди. Основна група виробників складається з 4-х країн: Америка, Франція, Австралія та Болгарія. Є також другорядні виробники, зокрема Сербія, Іспанія, Італія, Греція та Туреччина. Вважаємо, що і в України є перспектива стати лідером на ринку лаванди, проте наразі конкурувати важко», — поділився думкою Олександр Масленко 

Також, з його слів один із найбільших ризиків в ефіроолійному напрямі вирощування лаванди є ситуація, коли у липні випадає багато опадів і олія «падає» в корінь. У цьому випадку перед скошуванням рослин олії не буде.

Читайте також: Фермерам розповіли про рентабельність вирощування маку

 

Виконано за допомогою Disqus