Названо 3 чинники, за яких підприємство стає привабливим для землеупорядних рейдерів

2 жовтня 2021 1123 0
Земля
Земля

Нерідко українські виробники стикаються з рейдерськими атаками або захватами. Все частіше фермери повідомляють про атаки на земельний банк підприємства, що набрало ознак землеупорядного рейдерства. Про це розповів засновник і керівник компанії Feodal.Оnline Андрій Дем'янович в матеріалі «Ефективне протистояння рейдерам — як фермеру захистити земельний банк» на Kurkul.com.

«Конкуренти шукають певну жертву-землекористувача з наявними проблемами та прогалинами у земельному банку. А далі, використовуючи ці знання, створюють неконструктивну конкуренцію: переманюють пайовиків, реєструють договір на ділянку, на якій вже час косити врожай, абощо», — розповів експерт. 

На практиці існують три основні чинники, за наявності хоча б одного з яких будь-яке аграрне підприємство може стати привабливим для землевпорядного рейдерства:

  • Погана репутація господарства.
  • Колишні робітники, які можуть продати інформацію про прогалини в зембанку фермера.
  • Розуміння можливостей на певній території: наявність ділянок без зареєстрованих договорів оренди, які можна взяти у користування.

Експерт акцентує, що єдиний захист від такого рейдерства — наведення ладу у земельному банку, бачення своїх земель та конкурента, а також контроль строків договорів оренди. У випадку упущення моменту, коли договори оренди надійшли на підписання і реєстрацію, повернути справи на «минулий лад», скоріш за все, не вийде. 

Нагадаємо, нещодавно йшлося, що Feodal.Оnline потрапив до переліку найкращих IT-компаній України.

Читайте також: Київщина стала лідером за кількістю земельних операцій

Виконано за допомогою Disqus