У Агротест назвали вартість комплексного аналізу ґрунту

18 жовтня 2021 1634 0
У Агротест назвали вартість комплексного аналізу ґрунту

Вартість комплексного аналізу ґрунту для традиційної технології становить близько 600 грн/10 га. Але ціна може коливатись залежно від культури та від кількості вибірок. Про це розповів Олег Маслов, директор лабораторії «Агротест» у матеріалі «Аналіз ґрунту: серйозні відповіді на скептичні запитання» на SuperAgronom.com.

За словами директора лабораторії «Агротест», проведення аналізу ґрунту дасть змогу господарству економити до 30% добрив, підвищити врожайність культур, оптимізувати систему живлення та підвищити загальну рентабельність вирощування культур.

«За допомогою аналізу ґрунту можна запобігти його виснаженню, досягти оптимальної врожайності культур, а також мінімізувати витрати на добрива, вартість яких збільшується кожного року. Отже, окупність таких інвестицій гарантована», — зазначив Олег Маслов.

Економія добрив зараз особливо актуальна — різке зростання їх вартості змушує аграріїв «викручуватись». І саме оптимізація системи живлення тут виходить на перший план. А «оптимізація» — це не просто зменшення використання, а саме усвідомлене застосування, спрямоване на конкретний результат.

Щодо періодичності проведення аналізу ґрунту, то вистачить одного разу на рік. Головними параметрами при цьому є кислотність, ємність катіонного обміну, гранулометричний склад, вміст мікро- та макроелементів, зокрема кальцію, магнію, азоту, калію та фосфору, й органічна речовина.

Замовити аналіз від Агротест можна за тел. (068)303-23-43. 

Читайте також: Григорій Бахметьєв: Ринок землі відкрили зарано

Виконано за допомогою Disqus