Експертка розповіла, як часто фермерам потрібно здійснювати аналіз ґрунту

31 серпня 2021 94 0
Експертка розповіла, як часто фермерам потрібно здійснювати аналіз ґрунту
Kurkul.com

Існує правило, що стосується частоти проведення дослідження ґрунтів. Зокрема, аналіз на вміст макроелементів проводить щороку, а мікроелементів — раз на 5 років. Про це розповіла засновниця лабораторії «Агротест» Катерина Губіна в метеріалі «ТОП-15 міфів про дослідження та живлення ґрунтів» на Latifundist.com

«Аналіз на вміст макроелементів (азот, фосфор, калій, кальцій, магній, сірка) потрібно робити щороку, а на вміст мікроелементів (марганець, цинк, мідь, залізо) можна проводити один раз в 5 років, якщо при виявленні дефіциту були проведені заходи по його усуненню відповідно до рекомендацій лабораторії», — пояснила експертка.

На її думку, таких правил краще дотримуватися. Але, крім цього, агроном може прийняти рішення провести аналіз ґрунтів або рослинного матеріалу, виходячи зі стану рослин і врожайності вирощуваних культур.

«Ґрунт — живий організм, який змінюється в залежності від пори року. Крім того, у кожної культури різна здатність поглинати ті чи інші елементи з ґрунту. Також важливо враховувати, що у елементів різна мобільність: якісь швидше виводяться з культурами, якісь повільніше», — розповіла засновниця «Агротесту».   

Читайте також: В Україні зріс попит на дослідження ґрунтів для точного землеробства

Виконано за допомогою Disqus