Названо 3 особливості, які потрібно врахувати порівнюючи аналізи ґрунтів різних лабораторій

2 вересня 2021 69 0
Названо 3 особливості, які потрібно врахувати порівнюючи аналізи ґрунтів різних лабораторій
Kurkul.com

Якщо аграрій має мету звірити аналізи ґрунтів різних лабораторій для перехресного контролю, то він обов'язково повинен врахувати три важливих моменти. Про це розповіла засновниця лабораторії «Агротест» Катерина Губіна в матеріалі «ТОП-15 міфів про дослідження та живлення ґрунтів» на Latifundist.com

З її слів, по-перше, слід дізнатись за якою методикою працює лабораторія. По-друге, яка у неї приладова база. По-третє, яку систему інтерпретації аналізів використовує лабораторія. 

«Якщо лабораторії використовують одну методику, схоже обладнання та тлумачення результатів, то можна сміливо звіряти аналізи. Якщо ж хоча б по одному з параметрів лабораторії відрізняються, то сенс звірки втрачається», — пояснила експертка. 

На її думку, сільгоспвиробника найбільше повинна цікавити інтерпретація аналізів ґрунту, а не методика, оснащення та ін. Оскільки, це питання професіоналізму. 

«Можна керуватися простим принципом: якщо висновки, зроблені фахівцями лабораторії спрацювали, тобто допомогли підвищити врожайність і т.д., значить, з цією лабораторією можна працювати», — пояснила Катерина Губіна.

Замовити аналіз від Агротест можна за тел. (068)303-23-43. 

 Читайте також: В Україні зріс попит на дослідження ґрунтів для точного землеробства

 

Виконано за допомогою Disqus