Ціна соняшника продовжує рости — огляд за 22 жовтня від Zernotorg.ua

22 жовтня 2021 23366 0
Ціна соняшника продовжує рости — огляд за 22 жовтня від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

В портах майже стабілізувались ціни на пшеницю та кукурудзу. Ячмінь продовжує дорожчати. В порту Миколаєва ячмінь наразі коштує 7 318 грн/т, а на Одещині — 7 387 грн/т.

Станом на 22 жовтня в портах Одеської обл. продовжує дорожчати соняшник. Зростання склало 275 грн/т і культура тепер коштує 18 250 грн/т.

Причиною стрибка вартості став ріст ф’ючерсів сільськогосподарської продукції на світових біржах.

«На біржах ф'ючерси на аграрну продукцію ростуть кілька сесій поспіль. По соєвій олії вчора відбувся сильний ріст. Тому сьогодні цінники на соняшник і підскочили», — пояснив аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко.

Нагадаємо, наразі в Україні триває висів озимих культур під урожай 2022 р. Зокрема, 2 області вже завершили висів озимини. Посівна кампанія триває і в США, де залишилось засіяти третину площ озимих.

Читайте також: В Україні буде спрощено реєстрацію насіння

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus