За рік держпідтримка садівників зросла в 1,5 рази

29 жовтня 2021 1304 0
Яблуневий сад
Яблуневий сад

У 2022 р. Мінагро планує збільшити держпідтримку садівництва і визначить цю галузь пріоритетною у своїй роботі. Загалом з минулого року держпідтримка садівників зросла у 1,5 раза і ця тенденція буде продовжуватись. Про це під час робочої поїздки розповів міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко, повідомляє Укрінформ.

«Минулого року уряд виділив на підтримку садівництва 290 млн грн. Цьогоріч було збільшено обсяги фінансування до 450 млн грн і розширена, диверсифікована сама програма підтримки: і на саджанці, і на шпалеру, і на холодильне обладнання. Ми окреслимо позицію щодо перерозподілу коштів і, безумовно, на 2022 р. питання підтримки садівництва є для нас у пріоритеті», — розповів міністр. 

На його думку, підтримка галузі гарантуватиме створення нових робочих місць, нової інфраструктури і забезпечення виробництва якісної продукції. Також міністр зазначив, що міністерству відомі проблеми садівників з ціноутворенням на вирощену продукцію, які виникли у цьому році. Тому на кінець листопада буде створено експертний штаб для розв'язання питань експортних позицій.

Читайте також: Названо найпридатніший для органічного виноробства сорт білого винограду

Виконано за допомогою Disqus