Супермаркетам невигідно продавати фермерську продукцію

29 жовтня 2021 3659 0
Фрукти, овочі
DepositphotosФрукти, овочі

Великі торговельні мережі відмовляються від продажу фермерського товару. Оскільки в супермаркетах дуже низька ціна для гуртових постачальників фруктів та овочів, а націнка для споживача велика. Закупівельна ціна фермерської продукції дорожча, а відповідно кінцевий прибуток з тією самою націнкою менший. Про це розповів засновник ФГ «Ґрін Ґарден» Олег Рудницький в матеріалі «Про ринок збуту потрібно думати до посадки саду» на Kurkul.com

На його думку, торговельні мережі хочуть націнкою заробити більше, ніж фермери, які цілий день у полі. Своїми умовами вони ставлять садівників у такі рамки, що стає невигідно заходити у такі мережі.

«Бувають і винятки. Ми співпрацюємо з декількома, де є більш-менш нормальні умови, правда з відтермінуванням у оплаті. Але тут теж питання — який фермер може собі дозволити чекати на кошти 90 днів. Звісно, ми вже мусимо йти на ті умови, і погоджуємося, віддаючи продукцію. Але все одно ці умови не сприяють більш плідній співпраці», — розповів садівник. 

Тому він вважає, що держава має мотивувати торгові мережі купувати у свого виробника. Не давати можливість домовлятися і встановлювати свої ціни, які не відповідають умовам ринку.

Читайте також: За рік держпідтримка садівників зросла в 1,5 раза

 

Виконано за допомогою Disqus