В Україні під загрозою зриву весняна посівна кампанія

1 листопада 2021 684 0
Посівна, висів культур
Посівна, висів культур

В Україні зафіксовано затримку в проходженні державних випробувань стосовно 250 пестицидів і агрохімікатів. Зокрема, блокується видача висновків державно санітарно-епідеміологічної експертизи, що є лише одним з етапів складної і тривалої процедури держреєстрації препаратів. Тому під загрозою опиняється весняна посівна кампанія. Повідомляє SuperAgronom.com.

Як повідомили в Європейської Бізнес Асоціації (EBA), протягом останніх місяців ситуація стала особливо критичною, оскільки через фактичну зупинку даної адміністративної процедури відносно 250 препаратів (пестициди і агрохімікати) не можуть бути завершені державні випробування, і, відповідно, заблокований їх доступ на ринок.

«Попри той факт, що, за законом, висновок має видаватися протягом 10 днів з моменту надходження заяви, станом на сьогодні затримки вже доходять до 100 днів», — підкреслюється в повідомленні.

Також в EBA зазначили, що отримання висновку є лише одним з етапів складної і тривалої процедури держреєстрації пестицидів і агрохімікатів, під загрозою опиняється весняна посівна кампанія. Виробники препаратів можуть просто не встигнути пройти всю процедуру і завезти продукцію до початку сезону.

Читайте також: Ціни на добрива продовжують рости

 

Виконано за допомогою Disqus