Ціна сої знизилась — огляд за 4 листопада від Zernotorg.ua

4 листопада 2021 14937 0
Ціна сої знизилась — огляд за 4 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Від початку тижня в українських портах висхідна тенденція цін на зернові. Зокрема, продовжує дорожчати пшениця, ячмінь та кукурудза. На це вплинула висока активність великих імпортерів.

«Внаслідок високої активності великих імпортерів, які формують значні товарні запаси, побоюючись перебоїв поставок, на світовому ринку зросла вартість продовольчої пшениці. Динаміка поширилась і на український ринок», — розповів аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко.

Вартість сої продовжує знижуватись. В порту Миколаєва культура здешевшала до 15 722 грн/т, в портах Одещини до 15 901 грн/т. Причиною падіння ціни олійних стали зниження ціни рослинної олії на світовому ринку та завершення жнив

Проте ціна соняшника нарізі змінила спрямування та почала підвищуватись.

Нагадаємо, в Україні тривають жнива пізніх зернових та олійних культур. Наразі обмолочено 12,9 млн га та намолочено 60,7 млн т зерна за врожайності 4,72 т/га. Разом з тим в США залишилось зібрати чверть врожаю кукурудзи.

Читайте також: Українські аграрії зменшили темпи експорту кукурудзи в порівнянні з минулим роком

Ціни на зерно

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus