Україна збільшила імпорт племінних корів

7 листопада 2021 98 0
Корова
Корова

З початку року українські тваринники ввезли з-за кордону 3 644 голів племінних нетелів і корів. Цей показник на 8% більший, ніж за аналогічний період минулого року. Повідомили в Асоціації виробників молока.

«Зростання імпорту племінної худоби, безсумнівно, є позитивним явищем для молочного сектору України, адже сприяє швидшому генетичному прогресу та загальному зростанню продуктивності стада», — зауважив аналітик асоціації Володимир Андрієць.

З розповіді фахівця, від генетичного потенціалу значною мірою залежить надій, який у 2020-муроці в Україні становив 6500-6600 кг молока на дійну корову. Тоді як в ЄС, наших основних конкурентів, цей показник склав 9000 - 10 000 кг. Тому стратегічно важливим для підтримки та розвитку вітчизняного тваринництва є часткове відшкодування вартості закуплених генетичних ресурсів.

«Воно залишається одним із найбільш затребуваних напрямків держпідтримки тваринництва (Постанова КМУ №107), адже повернення інвестицій на купівлю худоби варто очікувати не раніше, як через три роки», — розповів Володимир Андрієць. 

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus