На Волині селяни скаржаться на сміття з елеватора

8 листопада 2021 514 0
На Волині селяни скаржаться на сміття з елеватора

На Волині жителі смт. Іваничі скаржаться на роботу елеватора ТОВ «П’ятидні». З їх слів, з підприємства на прилеглі вулиці селища поширюється пил із залишків кукурудзи, що приносить дискомфорт мешканцям. Повідомляє «Буг».  

На проміжках узбіччях доріг шар залишків кукурудзи сягає декількох сантиметрів. Люди скаржаться, що все це потрапляє у дихальні шляхи.

«Воно скрізь: в хаті, на городі, на подвір’ї та в легенях. Дитяча гірка вкрита цими відходами. Неможливо жити. Ми вже втомилися, не знаємо в кого просити допомоги», — розповіла жителька смт. Іваничі.

Журналісти Kurkul.com попросили директора ТОВ «П'ятидні» Валерія Діброви прокоментувати цю ситуацію, але той вважає що проблему перебільшено, і від коментарів відмовився. Хоча виданню «Буг» директор елеватору Микола Павлюк повідомив, що на підприємстві встановлені всі фільтри, які передбаченні технологічним процесом.

Проте селяни планують самостійно звертатись в екологічну інспекцію, оскільки скарги до управління територіальної громади успіхів не принесли.

«Вже 3 роки так живемо. З вересня по грудень тут сушать кукурудзу, літом — ріпак і зерно. Цілий рік не маємо чим дихати. Після відкриття підприємства думали, що скоро з’являться фільтри й проблема зникне, але вже пройшло три роки, а сміття стало тільки більше. А нас годують обіцянками», — повідомили місцеві жителі.

Читайте також: Аграрії двох областей завершили збір кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus