В Україні різко здешевшала кукурудза — огляд за 9 листопада від Zernotorg.ua

9 листопада 2021 23391 0
В Україні різко здешевшала кукурудза — огляд за 9 листопада від Zernotorg.ua

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Після двотижневого зростання цін на зернові вартість кукурудзи та продовольчої пшениці почала знижуватися. Зокрема, якщо зниження ціни пшениці 2 класу незначне, то кукурудза різко подешевшала на 93 грн/т в портах Миколаєва та 104 грн/т в портах Одеської обл. На думку експертів, котирування кукурудзи продовжують зниження на фоні загального просідання сировинних активів та на передодні нового звіту USDA, побоюючись потенційного збільшення прогнозів виробництва та запасів.

Натомість ціни пшениці фуражної та ячменю залишились на попередньому рівні.

Вартість сої вкотре продовжує знижуватись. Причиною падіння ціни олійних стали зниження ціни рослинної олії на світовому ринку та завершення жнив

Нагадаємо в Україні триває посівна кампанія. Як повідомляють експерти, наразі більшість посівів озимих в Україні знаходяться у критичному стані та відстають у розвитку. В посівах озимого ріпаку активно поширюються хвороби.

Читайте також: За рік експорт жита зріс в 40 раз

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Виконано за допомогою Disqus