Новий звіт експертів USDA спровокував зростання ціни зернових

10 листопада 2021 4923 0
Новий звіт експертів USDA спровокував зростання ціни зернових

Після виходу звіту експертів USDA котирування кукурудзи показали помірне зростання. На українському ринку ціни на кукурудзу продовжили зниження, проте вже не так активно. Про це інформують аналітики Barva Invest в Telegram.

Грудневий ф’ючерс на американську кукурудзу зріс на $0.03/бу, а на чорноморську на $0.75/т. USDA очікувано збільшило прогноз урожайності в США, проте воно було повністю компенсоване збільшенням споживання на біоетанол.

Котирування пшениці повернулись до зростання після виходу нового звіту USDA, отримавши підтримку від зниження оцінки світової пропозиції та кінцевих запасів в поточному сезоні.  Очікуване збільшення виробництва в Росії було повністю компенсовано зниженням оцінок ЄС та Казахстану. Ціна на грудневий ф’ючерс на Чикаго зросла на $0.10/бу, ціна на європейську пшеницю зросла на €2.25/т, а на чорноморську знизилась на $0.25/т.

«На міжнародних ринках спостерігається пожвавлення активності. Філіппіни закупили 50 тис. т австралійської пшениці, Японія проведе тендер на закупівлю 157 тис. т американської та канадської пшениці, а Туніс планує закупити 100 тис. т. Український ринок протягом вчорашнього дня був стабільним в очікуванні розуміння подальших глобальних тенденцій», — зазначили аналітики.

Читайте також: За рік експорт жита зріс в 40 раз

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників, чи віддаєте перевагу іноземній селекції?

Виконано за допомогою Disqus