На Сумщині та Житомирщині горіли зерносушарки

15 листопада 2021 129 0
Пожежа зерносушарки
ДСНС України в Сумській обл.Пожежа зерносушарки

В Україні протягом вихідних зафіксовано 2 випадки з загоряння сушильних установок для зерна. В результаті пожежі на Житомирщині вогнем пошкоджено 5 т соняшнику, а на Сумщині вдалось врятувати 50 т зерна кукурудзи. Повідомляє Kurkul.com на основі даних ДСНС.

Зокрема, 13 листопада надійшло повідомлення про пожежу на території сільського господарства в с. Латаші Коростенського р-ну. 

«Загоряння трапилось в верхній частині бункеру зовнішньої металевої стаціонарної сушильної установки. Там вогонь охопив частину насіння соняшника, що знаходилося в середині. За годину пожежу було ліквідовано, але вогонь пошкодив 5 т насіння соняшника та зовнішню сушильну установку», — повідомили в пресслужбі Житомирської ДСНС. 

В неділю пожежу виявили в шахті сушарки в м.Конотоп. Загоряння виявив працівник підприємства, який побачив дим, що виходив з середньої шахти зерносушарки. 

«В середині шахти сушарки на висоті близько 18 м відбувалося тління зерна. Пожежу вдалось локалізувати врятувавши орієнтовно 50 т зерна кукурудзи та саму установку. Працівники підприємства за допомогою своєї техніки провели відвантаження зерна», — повідомили в ДСНС Житомирської обл.

Читайте також:  Названо найбільш економний варіант самостійного зберігання зерна

Виконано за допомогою Disqus