Україні загрожує монополізація системи зрошення та збільшення собівартості поливу — фермери

16 листопада 2021 219 0
Зрошення
Зрошення

Фермери Миколаївської та Херсонської обл. звернулись до депутатів з проханням не підтримувати законопроєкт №5202-д «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель». Вони вважають, що така законодавча ініціатива несе загрозу монополізації системи зрошення великими аграрними компаніями, збільшення собівартості поливу та приведе до негативних наслідків. Повідомляє AgroPolit.com.

«Ми вважаємо, що прийняття даного Закону призведе до протилежних наслідків, а саме монополізації системи зрошення великими аграрними компаніями, збільшення собівартості поливу, суттєвого зменшення землі під зрошення, знищення як самих меліоративних земель та їх інженерної інфраструктури та іншого негативу як для водокористувачів, так і держави в цілому», — йдеться у зверненні. 

Також на переконання фермерів, цим законом буде запроваджено приватну власність на меліоративні системи, а також спрощені механізми виводу державних та комунальних іригаційних систем в приватну власність.

«За цим механізмом зацікавлені сторони зможуть легко приватизувати колосальну кількість застарілих меліоративних систем», — зауважили фермери. 

 Читайте також: Аграріям розповіли, як зекономити при встановленні зрошувального обладнання

Виконано за допомогою Disqus