Аграріям розповіли, як зекономити при встановленні зрошувального обладнання

10 листопада 2021 288 0
Зрошення
Зрошення

При виборі зрошувального обладнання необхідно опиратись на взаємозв'язок вартості та функціональності систем, досвід колег та обирати техніку на яку діє програма державної компенсації, що дозволяє фермерським господарства додатково зекономити кошти. Про це розповів директор департаменту агровиробництва «Ерідон» Костянтин Грищенко в матеріалі «Зрошувальна арифметика від Ерідон: як на поливі отримувати вдвічі вищі врожаї» на Latifundist.com.

 «Наша компанія вже на початковому етапі відразу вирізняла пропозиції вітчизняного виробника Variant Irrigation. Якщо інші виробники пропонували за три установки $550 тис., то Variant Irrigation — $440 тис. Повторюся, технічні параметри були однакові. Тобто ми вже на початковому етапі могли зекономити $100 тис.», — поділився досвідом директор агровиробництва. 

З його слів, потрібно враховувати, що держава компенсує 25% за купівлю обладнання вітчизняного виробника. Також відкидаємо ПДВ і отримуємо ще економію у $90 тис. До того ж при замовленні ціна фіксується на одному рівні, і якщо навіть вона зросте, то фермер уникне переплати. Ну і звичайно, на полях «Ерідон», використовуючи певні гібриди насіння, зрошення допомогло збільшити врожайність культур вдвічі.

«У «мертвих» зонах, куди машина не доходить, отримали врожайність 5-5,5 т/га кукурудзи, а на зрошенні — 10 т/га. Врожайність вища в два рази! На наступний рік ми вже будемо правильно підбирати гібриди, систему живлення — вона буде більш інтенсивною, бо більше буде вологи», — розповів Костянтин Грищенко. 

Читайте також: Якість вітчизняного зрошувального обладнання не поступається імпортному

Виконано за допомогою Disqus