Названо помилку держреєстраторів, через яку фермер може втратити оброблювані масиви

18 листопада 2021 241 0
Названо помилку держреєстраторів, через яку фермер може втратити оброблювані масиви
Kurkul.com

Нерідко при реєстрації іншого речового права державний реєстратор заносить помилковий ЄДРПОУ підприємства. Це одна із найпопулярніших помилок, через яку виникає багато різних компаній з однаковою назвою і різним ЄДРПОУ. Про це розповів засновник та керівник компанії Feodal.Online Андрій Дем’янович у матеріалі «Які переваги над холдингами у користуванні землею можуть мати малі господарства» на Kurkul.com.

Експерт наголосив, що за умови неповного ведення обліку, існує велика ймовірність того, що господарство може «загубити» певні ділянки. Так, майже 70% товаровиробників мають подібні дубляжі. 

Наявність таких подвоєнь, за словами Андрія Дем’яновича, можливо встановити тільки у випадку проведення землевпорядного аудиту у межах КОАТУУ (колишніх сільських рад) і всіх земельних ділянок господарства і конкурентів. Оскільки інформаційний запит не дасть змогу побачити всі помилки та якнайшвидше виправити їх. 

«Тільки у випадку проведення повного аудиту всіх адмінодиниць, наприклад в такій системі як Feodal.land, можна виявити такі помилки та виправити їх. Це є важливим у випадку перевірки земельного банку Податковою службою, для уникнення блокування податкових накладних, де кожен гектар має значення. По-друге, таким чином ви можете співпрацювати з трейдерами і не боятись результатів перевірки по коду ЄДРПОУ», — наголосив фахівець.

Ділячись досвідом, спеціаліст пригадує, що на практиці, шляхом проведення землевпорядного аудиту адмінодиниць, компанією були виявлені цілі масиви, які були втрачені через помилковий ЄДРПОУ, адже всі ділянки реєструвались підприємством одночасно.

Ви можете поставити будь-які питання щодо функціонала системи або проведення землевпорядного аудиту за номером (067) 10-20-106, Євгенія.

Читайте також: В Україні розробили новий інструмент для обліку та управління земельним банком

  

Виконано за допомогою Disqus