Ціни на зернові та олійні — огляд за 18 листопада від Zernotorg.ua

18 листопада 2021 15834 0
Ціни на зернові та олійні — огляд за 18 листопада від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта          

Вартість зернових в українських портах продовжує зростати. Зокрема, ціна пшениці 2 класу  в Миколаївському порту наразі коштує 8 890 грн/т, а в портах Одеської обл. 8 923 грн/т. Кукурудза відучора в порту Миколаєва додала 50 грн/т, в портах Одещини — 60 грн/т.

За прогнозами аналітиків, логістичні проблеми будуть підтримувати ціни на кукурудзу ще деякий час.

Вартість соняшнику в портах Одеської обл. закріпилась на рівні 18 800 грн/т. Соя продовжує дешевшати в порту Миколаєва, ціна опустилась до позначки 14 712 грн/т. Водночас в портах Одеської обл. олійна почала дорожчати. Відучора ціна сої зросла на 456 грн/т.

До слова, від початку 2021/22 маркетингового року (1 липня 2021 р.) станом на 17 листопада Україна експортувала 22,4 млн т зернових та зернобобових культур.

Читайте також: Майже третина вирощеної кукурудзи в Україні вітчизняної селекції

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

Нагадаємо, завдяки тому, що з цього року українські сертифікати визнали в ЄС, вітчизняним компаніям стало вигідним виробництво насіння на експорт. Таку думку висловив Сергій Тимошенко, генеральний директор MAS Seeds Україна. А ви сієте насіння українських виробників?

Виконано за допомогою Disqus