Ф'ючерси на сою в США підскочили до найвищого рівня за останні місяці

18 листопада 2021 5667 0
Ф'ючерси на сою в США підскочили до найвищого рівня за останні місяці

Ф'ючерси на сою в США підскочили в середу на 2,1% до найвищого рівня за майже сім тижнів. Підтримку цінам надали нові експортні угоди та укріплення внутрішнього готівкового ринку. Про це пише Kurkul.com, з посиланням на marketscreener.com.

«Пшениця відновилася після зниження у вівторок і перевищила дев'ятирічний максимум, який досягнула у понеділок. Занепокоєння з приводу інфляції зміцнили ринок зерна, оскільки комерційні покупці здійснили мало закупівель, щоб захиститися від подальшого зростання цін», — зазначається у повідомленні.

За словами директора з агробізнесу Archer Financial Services Грега Гроу, ціни на зерно будуть ще вищими.

Нагадаємо, ціни попиту на українську кукурудзу зросли на $8 проти минулої п’ятниці — до $272/т на фоні логістичних проблем. За прогнозами аналітиків, логістичні проблеми можуть підтримувати ціни ще деякий час.

Водночас вартість сої в Україні від початку старту жнив знизилась на понад 1000 грн/т. Хоча минулого року в цей період спостерігалась протилежна, висхідна тенденція. 

На думку аналітиків, на таку тенденцію вплинуло зниження котирувань рослинної олії на світовому ринку та завершення жнив.

Читати за темою: Ціна пшениці може досягнути $400 за тонну — прогноз

Виконано за допомогою Disqus