Ціна пшениці досягла 9-річного піку через проблеми з постачанням

22 листопада 2021 1176 0
Ціна пшениці досягла 9-річного піку через проблеми з постачанням
Kurkul.com

Чиказькі ф'ючерси на пшеницю піднялися в понеділок на 1,2% до найвищого рівня за дев'ять років, оскільки скорочення поставок у провідних світових експортерів сприяло розвитку ринку. Повідомляє Kurkul.com, з посиланням на Reuters.

Згідно з інформацією, соєві боби та кукурудза піднялися вперше за три сесії.

«Існує проблема з отриманням високоякісної пшениці. Невизначеність щодо російських поставок і дощі в Австралії викликають занепокоєння», — сказав один сінгапурський трейдер міжнародної торгової компанії.

Найактивніший контракт на пшеницю на Чиказькій раді торгівлі (CBOT) виріс на 1,1% до $8,43-1/2 за бушель, майже до сесійного максимуму в $8,46 за бушель — найвищого рівня з грудня 2012 р.

Соєві боби подорожчали на 0,1% до $12,64-3/4 за бушель, а кукурудза зросла на 0,2% до $5,71-3/4 за бушель.

«Минулого тижня Міжнародна зернова рада скоротила свій прогноз світового виробництва пшениці на 2021/2022 рр., підкреслюючи занепокоєння через скорочення запасів. Проливні дощі в Австралії додали занепокоєння, погрожуючи зашкодити урожаю. Для ринку соєвих бобів уповільнення попиту з боку Китаю стримало зростання. Як показали митні дані в неділю, жовтневий імпорт соєвих бобів Китаєм зі Сполучених Штатів різко впав у порівнянні з попереднім роком», — розповіли експерти.


Нагадаємо, освітня платформа Культиварій розпочала набір на новий широкомасштабний курс «Цариця Полів», який охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від підбору насіння до продажу врожаю на експорт.

Тож, якщо ви хочете самостійно програмувати свій кукурудзяний результат, розраховувати дію всіх агрономічних та економічних факторів, що на нього впливають, то переходьте за посиланням та реєструйтесь

PS: до 25 листопада діє пільгова ціна.

Виконано за допомогою Disqus