В Китаї дозволять вирощувати ГМ-кукурудзу

21 листопада 2021 92 0
В Китаї дозволять вирощувати ГМ-кукурудзу
Kurkul.com

Уряд Китаю оголосив про плани змінити правила щодо вирощування генетично модифікованих сільгоспкультур. Зокрема, йдеться про ГМ-кукурудзу. Повідомляє SuperAgronom.com.

Пропоновані Міністерством сільського господарства зміни означають, що нещодавно затверджені ГМ-властивості, розроблені китайськими компаніями, можуть бути готові до випуску на ринок протягом року.

Китай, який в останні місяці публічно зголосився стати більш самодостатнім у зернових, ніколи не дозволяв посіви ГМ-сої або кукурудзи.

Читати за темою: Майже третина вирощеної кукурудзи в Україні вітчизняної селекції

Детальну інформацію про планований перегляд нормативно-правової бази насінницької галузі було опубліковано 12 листопада міністерством сільського господарства Китаю у проєкті документа, який відкрито для громадського обговорення до 12 грудня.

Origin Agritech Ltd., китайська компанія з сільськогосподарських технологій, оголосила 15 листопада, що завершила екологічні випробування ГМ-кукурудзи.

«Ця нова кукурудза дозволить нам бути конкурентоспроможними на ринку ГМО протягом багатьох років. Це допоможе як зі збільшенням врожайності для забезпечення продовольчої безпеки країни, так і зменшенням потреби в токсичних інсектицидах», — сказав Вей Хан, віце-президент з розвитку бізнесу Origin.

Читайте також: Фермерів навчать, як програмувати кукурудзяний результат

Виконано за допомогою Disqus