За роки незалежності Україна втратила 88% поголів’я сільгосптварин

23 листопада 2021 169 0
За роки незалежності Україна втратила 88% поголів’я сільгосптварин

Українське тваринництво із 1991 р. втратило 88% поголів’я. Про це розповів міністр аграрної політики та продовольства Роман Лещенко під час привітання аграріїв із Днем працівників сільського господарства, пише Kurkul.com.

Він зазначив, що поряд із успіхами у рослинництві, у сфері тваринництва Україна зіткнулася із серйозною проблемою.

«У нас було понад 25 млн поголів'я, а зараз в Україні налічується близько 3 млн. Тому сьогодні після реалізації земельної реформи, стратегічним напрямом на найближчі роки для Мінагрополітики є відродження тваринницької галузі», — зазначив Роман Лещенко.

За його словами, у рамках програми Президента України «Нове Село» формується на 2022-24 рр. підтримка тваринництва обсягом понад 3 млрд грн. Планується надати конкретну адресну дотацію на телиць парувального віку усіх форм продуктивності, молодняк ВРХ чоловічої статі, будівництво молочних товарних ферм тощо.

Читайте також: В Україні надій молока зменшився на 6%

Як додав міністр, уряд робитиме фокус на довгострокову перспективу.

«Ми повинні відійти від імпорту, оскільки недобросовісна конкуренція з боку наших партнерів, які демпінгують і одночасно знищують українське тваринництво та українську переробку. Маючи величезну сировинну базу та обсяги кукурудзи, переробка та забезпечення комбікормів разом із адресною підтримкою тваринництва дадуть тисячі нових робочих місць. А найголовніше — українська органіка, яка забезпечить на полях відродження гумусу та забезпечення високих показників урожайності», — підсумував Роман Лещенко.

Виконано за допомогою Disqus