В Україні планують заміряти викиди СО2 на фермерських полях

26 листопада 2021 128 0
В Україні планують заміряти викиди СО2 на фермерських полях
Depositphotos

У Міністерстві аграрної політики та продовольства України розробляють систему моніторингу шкідливих викидів для кожного поля в Україні. Про це заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба під час виступу на круглому столі «Життя після Глазго. Висновки після події та наступні кроки світової та української спільноти щодо зміни клімату», організованого UkrainianBusinessandTradeAssociation (UBTA), передає AgroPolit.com.

«Сільське господарство — це одна з тих галузей, де можна негативний вплив на навколишнє середовище обернути на позитивний. В першу чергу, за рахунок зміни принципів споживання ресурсів, що і передбачено відповідною стратегією дій, а також змінити підхід до господарювання. По суті, треба перейти до так званого карбонового фармінгу. А почати потрібно з формування системи звітування і аналітики. Це означає, що ми маємо прийти до використання системи, яка дозволить визначити на рівні кожного окремого поля, який вплив на довкілля несе окреме господарство», — заявив Тарас Дзьоба.

За його словами, для того, щоб це зробити, необхідно спочатку виміряти слід, який залишають на полях суб'єкти господарювання.

«Ми в міністерстві вже розробили попередній план дій, залучили до процесу одного з найвідоміших у цьому питанні експертів — Анастасію Волкову. Свого часу вона зробила для США аналогічні розрахунки. Два тижні тому ми зустрічалися з нею в міністерстві і, власне, тоді й розробили план дій», — повідомив Тарас Дзьоба.

Читайте також: Винайдено метод «лікування» с/г культур в умовах дефіциту вологи

Виконано за допомогою Disqus