Індекс цін на пшеницю досягнув максимального рівня з травня 2011 року

2 грудня 2021 1471 0
Пшениця
Kurkul.comПшениця

Світові ціни на пшеницю зростають 5 місяць поспіль, досягнувши максимуму з травня 2011 р. На таку ситуацію вплинув активний попит на тлі обмеженої пропозиції, зокрема, з боку основних країн-експортерів високоякісної пшениці. Про це повідомляє Kurkul.com на основі звіту ФАО.

«На зростання ціни також вплинули побоювання щодо зниження якості нинішнього врожаю в Австралії через несвоєчасні опади та невизначеність щодо експортних заходів у Російській Федерації», — пояснили експерти. 

На ринку фуражних зернових світові ціни на ячмінь продовжують підвищуватися внаслідок скорочення пропозиції та зростання цін на пшеницю. Експортні ціни на кукурудзу в листопаді незначно зросли, чому сприяли високі темпи продажу кукурудзи з Аргентини, Бразилії та України, тоді як зростання експортних цін на кукурудзу зі США стримувало сезонне збільшення пропозиції.

Нагадаємо, станом на 25 листопада в Україні було обмолочено 4,8 млн га (87% до прогнозу) та намолочено 35,1 млн т зерна, середня врожайність 7,33 т/га. А згідно з даними звіту аналітиків USDA, аграрії США завершили жнива кукурудзи.

Читайте також: За рік в Україні зменшився експорт кукурудзи

Виконано за допомогою Disqus