Аграрії США завершили жнива кукурудзи та сої

30 листопада 2021 256 0
Кукурудза на складі
Кукурудза на складі

Станом на 28 листопада аграрії США завершили жнива кукурудзи та сої. Про це свідчать дані звіту аналітиків USDA, передає Kurkul.com.

До слова темпи збору кукурудзи в США значно випереджають обмолот в Україні, де станом на 25 листопада обмолочено 4,8 млн га (87% до прогнозу), намолочено 35,1 млн т зерна, середня врожайність 7,33 т/га.

На звітну дату на завершальному етапі в США жнива соняшнику, який зібрано з 94% запланованих площ. Темпи збору дещо відстають від торішнього показника у 96%, проте випереджають середні збори за 5 років — у 86%.

Також аграрії США завершили посів озимої пшениці. Сходи озимини зафіксовано на 92% площ. Стан рослин на звітну дату наступний:

  • відмінний — 6% посівів (6% в аналогічний період 2020 р.);
  • хороший — 38% посівів (40%);
  • задовільний — 33% посівів (36%);
  • незадовільний — 15% посівів (13%);
  • дуже поганий — 8% посівів (5%).

Нагадаємо, освітня платформа Культиварій розпочала набір на новий широкомасштабний курс «Цариця Полів», який охоплює повний операційний цикл кукурудзи — від підбору насіння до продажу врожаю на експорт.

Тож, якщо ви хочете самостійно програмувати свій кукурудзяний результат, розраховувати дію всіх агрономічних та економічних факторів, що на нього впливають, то переходьте за посиланням та реєструйтесь. 

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus