Через брак сульфуру листки молодої кукурудзи можуть пожовтіти — експертка

4 грудня 2021 827 0
Кукурудза
Кукурудза

При вирощуванні кукурудзи мікроелементи можуть виконувати різні функції залежно від кількості та методів їх внесення. Так дефіцит сульфуру одразу відбивається на молодих рослинах і  може спровокувати пожовтіння листків. Про це розповіла засновниця лабораторії «Агротест» та спікер курсу «Цариця Полів» Катерина Губіна в матеріалі «Елементи живлення кукурудзи: як зробити культуру «царицею полів» на Kurkul.com.

«Якщо кукурудза відчуває дефіциту сульфуру, це одразу відбивається на її молодих листках. Також нестача елементу буде проявлятися в пригніченні росту рослини, стебло кукурудзи буде товстим та коротким», — розповіла експертка. 

Як наслідок, спостерігатиметься брак качанів і зерна, що призведе до зменшення врожайності.

«Де вірогідний прояв нестачі сульфуру? В першу чергу, на піщаних ґрунтах. Ґрунти з низькою органічною речовиною теж можуть призвести до дефіциту сульфуру», — зауважила Катерина Губіна. 

Для того, щоб отримати ширші знання в сфері вирощування та реалізації кукурудзи для фермерів стартує курс «Цариця Полів». Реалізації насиченої програми курсу передбачає лекції від 30 відомих на вітчизняному агроринку спікерів-практиків та провідних іноземних спеціалістів, які ділитимуться досвідом ефективного вирощування експортної культури № 1. Щоб зареєструватись на курс переходьте за посиланням.

Читайте також:

Виконано за допомогою Disqus