Законопроєкт 5600 виведе з тіні недобросовісних аграріїв — думка

9 грудня 2021 251 0
Народний депутат Іван Чайківський
Народний депутат Іван Чайківський

Законопроєктом 5600 пропонуються зміни, завдяки яким діяльність недобросовісних аграріїв буде змушена вийти з тіні. Зокрема, вводиться мінімальне податкове зобов’язання на 1 га, що ставить в рівні умови всіх сільгоспвиробників в частині податкового навантаження. Про це розповів секретар аграрного комітету, народний депутат Іван Чайківський в матеріалі «Плюси та мінуси бюджетного закону 5600 в частині оподаткування АПК» на АgroРolit.com.

«Загалом оподаткування АПК — дуже глибока тема, і починати її потрібно після того як вибілимо ринок (його треба вибілити, бо 8-9 млн га сільськогосподарських земель обробляються в тіні). Тоді можна буде запустити процес правильного розподілу податків», — зауважив народний депутат.

Також, на думку депутата, потрібно запропонувати аграріям «спецрежим» для створення доданої вартості, який має діяти за аналогією до спецрежиму, який був у АПК раніше. Але його ключова відмінність полягатиме в одному: створюєш додану вартість — отримуєш цей спецрежим, не створюєш — не отримуєш.

Читайте також: В Україні запровадять зміни в сервісі автоматичної оцінки землі

Виконано за допомогою Disqus