Ціни на зернові стабілізувались — огляд за 9 грудня від Zernotorg.ua

9 грудня 2021 14865 0
Ціни на зернові стабілізувались — огляд за 9 грудня від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта            

Сьогодні в портах Миколаєва та Одеської обл. ціни на більшість зернових стабілізувались, зокрема відучора не змінились вартість пшениці 2 класу, пшениці фуражної та ячменю. А от вартість кукурудзи дещо зросла.

Вартість соняшнику в Одеському порту зросла на 150 грн/т, а соя навпаки подешевшала до позначки в 14 650 грн/т.

Нагадаємо, наприкінці листопада ціна пшениці в портах перевищила позначку в 10 000 грн/т. Вже на початку грудня індикативи почали знижуватись. За словами аналітика Zernotorg.ua Олександра Тищенка, ціна пшениці залежить від зовнішніх факторів і 10 тис. грн/т це не межа. Своїх пікових значень зернова зазвичай досягає після 20 січня.

До слова, від початку 2021/22 маркетингового року (1 липня 2021 р.) станом на 6 грудня Україна експортувала 26 млн т зернових та зернобобових культур.  

Читайте також: Цукрозаводи виготовили майже 1,2 млн т цукру у новому сезоні

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

Виконано за допомогою Disqus