В Україні 2 господарства випробовують трактор-переможець Agritechnica 2022

10 грудня 2021 5459 0
Системний трактор NEXAT в роботі
traktorist.uaСистемний трактор NEXAT в роботі

В Україні протягом 3 років у господарствах «Кищенці» та «Агрофірма Розволожжя» випробовують прототип автономного системного трактора NEXAT, який цього року отримав золоту відзнаку на конкурсі інновацій виставки Agritechnica 2022 — «Innovation Award Agritechnica». Про це в ексклюзивному коментарі Traktorist.ua повідомив директор компанії «Нексат Україна» Юрій Мрук.

«Одна така машина існує в Німеччині на випробуванні і 2 в Україні. Чому, Україна? По-перше, тому що німецький виробник близько до України, по-друге — для тестування цієї машини потрібне господарство, яке може надати хоча б 500 га для тесту. Своїми машинами ми закриваємо робочий цикл повністю: тобто підготовлюємо ґрунт, самі сіємо, обприскуємо й збираємо урожай», — розповів директор «Нексат Україна» Юрій Мрук.

Як повідомляє директор, машина під час випробувань показує себе з найкращого боку та додає, що перед тим, як відкрити продаж системного трактора NEXAT, як і в Україні, так і світі — потрібно машину довести до ідеальності.

«Скажемо так — програмне забезпечення працює, але не доведено до ідеалу, а нам потрібно, щоб машина інтуїтивно співпрацювала з водієм, нам не потрібен професор, який буде сидіти в кабіні, нам потрібен дуже простий чоловік — тракторист, який не маючи феноменальних знань, керуватиме цією машиною. На сьогодні ми маємо 9 програмістів у Німеччині та 4 спеціалісти в Україні, які працюють над цим», — директор «Нексат Україна» Юрій Мрук.

Та додає, що в майбутньому планують зробити машину повністю автономною, так як зараз машина хоч і працює в полі самостійно, сама їздить, розвертається, але все ж таки водій сидить для безпеки. Також компанія отримала грант та в наступному році планується оснащення машини водневим двигуном.

Нагадаємо, нещодавно аграріям презентували ТОП-10 інноваційних розробок в сфері сільського господарства.

Читайте також: Bednar Row-Master заміняє роботу двох культиваторів — фермер

Виконано за допомогою Disqus