Тваринники зможуть отримати додаткові дотації від держави — Мінагро

13 грудня 2021 245 0
Корівник
Корівник

В Мінагро планують в 2022 р. надати дотації фермерам, які вирощують локальні породи тварин. Про це повідомили в пресслужбі міністерства.

Місцеві локальні породи складають всього близько 10% від загальної кількості поголів’я ВРХ в Україні, для прикладу в Європі цей показник становить 60%. Тому у 2022 р. в Мінагро планують виділити кошти на дотації фермерам, які утримують локальні породи тварин. 

«Ми хочемо популяризувати продукцію від локальних порід тварин, оскільки їх молоко смачніше і поживніше, містить бета-козеін А2, який набагато корисніший для засвоєння організмом, не зважаючи на меншу продуктивність» — розповів директор департаменту аграрного розвитку Ігор Віштак.

Наразі до Міністерства фінансів України подано бюджетний запит на  2022 р., де передбачена дотація за утримання тварин зникаючих та локальних порід.

Нагадаємо нещодавно йшлося, що завдяки держпідтримці підприємствам, які є учасниками державних програм в Луганській обл., вдалося збільшити поголів’я великої рогатої худоби на 2%, причому корів — на 18%.

Читайте також: 

Виконано за допомогою Disqus