Фермерка із Запоріжжя за грантові кошти придбала обладнання для виробництва солодощів із фруктів

19 грудня 2021 99 0
Фермерка із Запоріжжя за грантові кошти придбала обладнання для виробництва солодощів із фруктів
UHBDP

За грантові кошти від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва (UHBDP) фермерка із Запоріжжя Валентина Хлєбіна придбала обладнання для виробництва солодощів із фруктів. Повідомляє пресслужба UHBDP.

Як зазначається у повідомленні, уже протягом 16 років сімейне господарство Валентини Хлєбіної у селі Георгіївське Запорізької області займається виробництвом яблук, груш, черешні, абрикос, суниці садової та малини.

Щоб збільшити обсяги виробництва, Валентина Хлєбіна об’єднала зусилля з двома іншими сімейними господарствами. Нещодавно виробники отримали грант від Українського проєкту бізнес-розвитку плодоовочівництва на закупівлю відповідного обладнання: сушарка, індукційні плити, морозильна камера, дегідратор, духова шафа, овочерізка, подрібнювач.

Згідно з інформацією, наявність такої техніки дозволить господарству збільшити асортимент смаколиків, а також допомогти з реалізацією фруктів та ягід іншим фермерам.

Читайте також: Винороби планують створити національний бренд Вино України

«Плодоовочевий ринок стає все більш конкурентним і рентабельність зменшується, крім того, зміна клімату ставить під загрозу отримання якісного врожаю. Ми почали в домашніх умовах переробляти свою сировину на джеми, варення. Коли наше хобі перетворилося на бізнес, постало питання про розширення. Вирішили об’єднатися у вирощуванні та реалізації з родинами Литвиненків і Бутів. Ми маємо приміщення для організації виробництва, а в нашому селі люди мають багато фруктових дерев, з яких не збирають фрукти, бо не знають, куди реалізувати. Коли ми налагодимо переробку в серйозних масштабах, то будемо корисними і для односельців», — розповіла Валентина Хлєбіна.

Виробники планують створити лінійку продукції для тих, хто дотримується правильного способу життя, наприклад, варення та джеми без цукру, фріпси, пастилу, сушені ягоди та фрукти.

Виконано за допомогою Disqus