Väderstad випустить сівалку Proceed, яка в 2 рази знижує норму висіву

17 грудня 2021 124 0
Сівалка Väderstad Proceed
traktorist.uaСівалка Väderstad Proceed

Шведська компанія Väderstad презентувала інноваційну сівалку Proceed. Випробування машини показали, що агрегат може знизити норму висіву пшениці вдвічі, зберігаючи при цьому врожайність. Також сівалка здійснює сівбу найменшого за розміром насіння на ідеальну глибину з точністю до міліметра. Повідомляє Traktorist.ua.

«Сівалка Väderstad Proceed здійснює сівбу найменшого за розміром насіння на ідеальну глибину з точністю до міліметра, що дозволяє значно покращити рівень врожайності, здійснення обробітку ґрунту, проведення хімічної обробки та використання добрив», — розповів старший віце-президент з продажу та маркетингу компанії Väderstad Маттіас Ховнерт.

Через кілька місяців після дослідного посіву агрегатом Proceed озимої пшениці при нормі висіву 150 насінин/м2 показали збільшення біомаси рослин на 102%, біомаси коренів на 72% і на 62% більше насінин в колоску в порівнянні з сучасними сівалками.

«Коли насіння потрапляє до висівних пристроїв із центрального бункера, Väderstad PowerShoot здійснює повний контроль висіву кожної насінини до її розміщення в ґрунті.  Після виходу з короткої висівної трубки кожне насіння зупиняє вловлювальне колесо. Це забезпечує оптимальний контакт насіння з ґрунтом на заданій глибині по всій робочій ширині сівалки», — розповів директор з управління продуктами в Business Development Ларс Тілен.

Серцем сівалки Proceed є її високоточні висівні секції. Перед сівбою окремі прикочувальні колеса ущільнюють поле для створення однакових умов для кожної насінини. Ці колеса встановлюються окремо, використовуючи гідравлічну притискну силу для забезпечення високої продуктивності.

Кожна висівна одиниця керується електричним приводом за допомогою системи управління Väderstad E-Control на базі iPad. За допомогою системи можливе відключення висіву рядків, змінна швидкості, формування технологічних колій, індивідуальне калібрування, а також точний моніторинг і контроль у реальному часі. Все це справжні технічні інновації в секторі висіву зернових культур.

 Читайте також:

 

Виконано за допомогою Disqus