Експерт розповів, де краще зберігати кукурудзу

21 грудня 2021 941 0
Кукурудза на складі
Кукурудза на складі

При виборі елеватора для кукурудзи потрібно розуміти, що зберігання у складах для цієї культури більш комфортне, економне та вигідніше. Про це розповів директор «Білозаводського елеватора», спікер курсу «Цариця Полів» Сергій Щербань в матеріалі «Практичні поради фермерам, як зберігати та сушити кукурудзу» на Kurkul.com.

«У складах висота падіння зернової маси на бетонному покритті значно менша, це 6-7 м, на відміну від металевих місткостей, де висота понад 20 м. Тож у складах кукурудза менше б’ється», — розповів Сергій Щербань.

З його слів, биті зерна йдуть у відходи другої категорії, і якщо у елеватора дуже високі силоси, потрібно розуміти, що генерувати так звану «січку» вони будуть більше. Скоріш за все елеватори можуть підстрахуватися і «перекладати» ці відходи на поклажодавців. 

«Різні елеватори рахують по-різному, але зазвичай чим більша вологість кукурудзи, тим більше відходів другої категорії вам добавляють при перерахунках», — пояснив експерт

А все-таки, він радить забирати відходи другої категорії, які списали. Фермери мають на них право.

Тож, якщо ви хочете самостійно програмувати свій кукурудзяний результат, розраховувати дію всіх агрономічних та економічних факторів, що на нього впливають, то поспішайте зареєструватись на новий курс для фермерів «Цариця Полів».

Досвідчені українські та іноземні спікери розкажуть про планування сезону, технології вирощування, зберігання та продаж найголовнішої експортної агрокультури України. В рамках курсу учасники також отримають 8 практичних занять, виїзди на господарства з практиками та спікерами курсу, що допоможе аграріям вийти на новий рівень підготовки до сезону.

За детальнішою інформацією переходьте за посиланням.

Читайте також: В Україні вирощуванню кукурудзи сприяють кліматичні умови — Лещенко

Виконано за допомогою Disqus