Аграрний сектор чекає новин від виробників добрив

6 січня 2022 995 0
Добрива
DepositphotosДобрива

Ціни на добрива, схоже, залишаться високими, а їхня доступність на ринку буде обмежена. На таку ситуацію вплине те, що деякі заводи з виробництва добрив одразу в декількох країнах все ще закриті через високі ціни на газ. Повідомляє британський агромедіа ресурс Farmers Weekly.

«На цьому тижні агробізнес все ще чекає на нові ціни від одного з найбільших у Великобританії виробників сільськогосподарських добрив і технологічних хімікатів CF Fertilizers», — йдеться в повідомленні.

У жовтні минулого року за допомогою уряду Великої Британії з виробником була укладена угода, яка зафіксувала ціни на вуглекислий газ, що виробляється фірмою. Цей крок дозволив CF Fertilizers продовжити виробництво, незважаючи на високі ціни на газ.

Однак торговельні майданчики, що спеціалізуються на продажі добрив, поки що не впевнені у тому, що виробленої у Великій Британії на цей час аміачної селітри буде достатньо для повного задоволення потреб місцевих фермерів, вже не говорячи про експорт.Через це робити прогнози про забезпеченість ринку цим типом добрив зарано.

Читайте також: Ціни на сульфат амонію можуть зрости ще більше — експерт

© Анна Клочко, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus