В Україні зареєстрували 5 популярних сортів плодових культур

10 січня 2022 193 0
В Україні зареєстрували 5 популярних сортів плодових культур

В Україні зареєстровано п’ять популярних сортів плодових культур, необхідних для вигідного експорту вітчизняних фруктів на ринки західних країн й арабського світу. Про це повідомили в Асоціації «Укрсадпром».

Як зазначається, процедуру реєстрації сортів, яка тривала три роки, успішно завершило ТОВ «Бахмутський плодорозсадник» із Донеччини.

«З грудня 2021 року в Державному реєстрі сортів рослин, придатних для поширення в Україні (далі — Реєстр), додалося п’ять плодових культиварів, що популярні у світовому товарному садівництві», — йдеться у повідомленні.

Так, реєстрацію пройшли такі сорти:

  • яблунева підщепа М9 клон Т337;
  • сорт яблуні Ред Делішен і клони;
  • сорти черешні Регіна і Кордія;
  • сорт сливи Президент.

Читайте також: Для українських садівників удосконалили процедуру оренди та викупу землі

«Ми щойно зареєстрували п’ять сортів плодових, і на черзі реєстрація ще кількох — вишні сорту Лотовка, черешні сорту Самміт та прогресивної підщепи для персику і сливи GF 677, яка необхідна галузі для створення скороплідних садів цих культур. Популярні на світовому ринку свіжих фруктів плодові сорти реєструвати в Україні конче необхідно, бо на них є запит ринку, їх хочуть вирощувати садівники, що легально виробляють товарні партії плодів», — розповів  керівник ТОВ «Бахмутський плодорозсадник» Євгеній Розсоха.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus