Нардеп озвучив суму корупції у земельній сфері України

15 лютого 2016 102 0
Сума корупції на земельному ринку України становить кілька мільярдів доларів
ipnews.in.uaСума корупції на земельному ринку України становить кілька мільярдів доларів

Сума корупції на земельному ринку України становить кілька мільярдів доларів. Про це в інтерв'ю FaceNews повідомив народний депутат, голова парламентського підкомітету з питань протидії корупції Юрій Дерев'янко.

«Помножте 10 млн га на $300, і зрозумієте масштаб цієї корупції» — заявив нардеп.

На його думку, рада і уряд саботують подолання корупційних схем з Держгеокадастром.

«Більше десяти мільйонів гектарів землі за межами населених пунктів знаходяться сьогодні у державній власності. З точки зору оренди або можливості передачі комусь її в оренду цими землями розпоряджається Держкомзем. Крім того, у Держкадастру є можливість, наприклад, Вам безкоштовно дати землю, якщо це право не було реалізовано у будь-якому місті України… Чи дійсно це безкоштовно?», — сказав він.

Також народний депутат заявив про невиконання концепції уряду про передачу земель за межами населеного пункту об'єднаним громадам.

«Мало того, у концепції про децентралізацію, затвердженій рішенням уряду, була передбачена обов'язкова передача об'єднаним громадам земель за межами населеного пункту у межах цих громад. Але це не виконується. Питання — чому? Відповідь очевидна — тому що кожен день, кожен тиждень, кожен місяць це приносить комусь неправомірну вигоду, тобто, хабарі», — зазначив нардеп.

На думку Юрія Дерев'янка, необхідно прийняти законопроекти, які дадуть можливість територіальним громадам розпоряджатися землями.

Виконано за допомогою Disqus