Вартість оформлення угод купівлі-продажу землі зменшиться вдвічі — експерт

13 січня 2022 2495 0
Вартість оформлення угод купівлі-продажу землі зменшиться вдвічі — експерт

Зі збільшенням кількості земельних угод в рамках чинного ринку землі буде зменшуватися ціна їхнього оформлення. Про це розповів Керівник проєкту Volodar Володимир Нагорний у матеріалі «Поживемо — побачимо. Прогнози 2022: земля, зерно, олійні» на Latifundist.com

За його словами, якщо сьогодні вартість оформлення землі складає 10-15 тис. грн (це дорожче, ніж на інших ринках нерухомості), то згодом вона суттєво зменшиться, як мінімум вдвічі.

Як зазначив Володимир Нагорний, у 2022 р. угод на ринку землі не стане більше, їхня кількість залишиться на рівні 10-12 тис. на місяць.

Нагадаємо, станом на 10 січня в Україні було здійснено 28 454 операцій купівлі-продажу земельних ділянок для товарного с/г виробництва (паї) загальною площею 103 448 га.

Проте, як додав експерт, з’явиться ще один інструмент для реалізації землі.

«Арештовані ділянки стануть ще одним інструментом також для онлайн-площадок з реалізації земельних ділянок, які вже працюють. Цей сегмент складається з близько 15 тис. об'єктів (земельних ділянок сільгосппризначення), або 30 тис. га», — повідомив Володимир Нагорний.

Читайте також: Підсумовано результати роботи ринку землі за 2021 рік

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus