В Україні планують спростити процедуру оформленні землі для нотаріусів

18 січня 2022 205 0
В Україні планують спростити процедуру оформленні землі для нотаріусів
Kurkul.com

У 2022 році парламенту слід ухвалити законопроєкт №6199, який спрощує процедуру оформлення землі для нотаріусів (розв'язує питання щодо перевірки по концентрації землі та інші речі). Про це розповів народний депутат, голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики Микола Сольський у матеріалі «У 2022 році ціна землі може збільшитись на 10-15%», пише Kurkul.com.

За його словами, ці технічні правки здешевлять процедуру оформлення купівлі-продажу землі у нотаріуса, і вона буде швидшою.

«Я позитивно оцінюю роботу ринку землі, бо він працює спокійно і жодної корупції. Наразі я не бачу підстав для перегляду ключових положень закону про ринок землі 552-IX, окрім технічних положень», — розповів Микола Сольський.

Щодо ажіотажу з продажу землі, пояснив нардеп, то його й не очікувалося від самого початку.

«За 2021 рік продали 2-5% всієї сільськогосподарської землі по Україні. Це не багато, але такі обсяги й очікувалися. Ці попередні розрахунки-очікування підтверджувалися даними внутрішньої статистики про кількість потенційних продавців паїв і досвідом старту ринку землі країн-сусідів, в яких теж відбулось розпаювання. Я завжди говорив, що різкого зростання операцій із продажу землі на українському ринку не буде. В першу чергу, немає бажання у власників землі», — підсумував голова комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Читайте також:

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus