Сучасні аграрії відмовляються від обробітку землі плугом — фахівець

15 січня 2022 6156 0
Техніка BEDNAR
Kurkul.comТехніка BEDNAR

В Україні багато підприємств вже успішно обробляють поля за допомогою глибокого рихлення та дискування, натомість відмовляються від обробітку плугом. Про це розповів директор BEDNAR в Україні та Молдові Михайло Кришко в матеріалі «Михайло Кришко про суперпопит на техніку, «смерть» плугів і нову хвилю росту цін у 2022 році» на Latifundust.com.

«Багато агропідприємств рухається до того, щоб відійти від оранки максимально, де це можливо. Серед наших клієнтів є підприємства, які вже роками не використовують плуги. Я думаю, що це невпинний процес. Він призведе до того, що оранка, як основна ґрунтообробка, рано чи пізно «помре», — розповів фахівець.

З його слів, в Чехії всі клієнти компанії від плугів або вже відмовились зовсім, або відходять зараз, або звузили їхнє застосування до мінімуму. 

«У Чехії плуги — вимираючий вид. Вони вже перейшли там на чизельні плуги, або по-нашому — глибокорозпушувачі.  Я прогнозую, що глибокорозпушувачі мають наздогнати та перегнати плуги. Хоча, якщо подивитись ширше, то цього року імпортовано також біля 150 комбінованих дисколапових агрегатів, близько 200 важких борін. Отже, агрегати, якими теж можна здійснювати основний осінній обробіток полів, вже «перемогли» плуги», — поділився Михайло Кришко. 

Читайте також: Експерт розповів, на скільки здорожчала імпортна сільгосптехніка

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus