Ціни на с/г продукцію — огляд за 20 січня від Zernotorg.ua

20 січня 2022 15564 0
Ціни на с/г продукцію — огляд за 20 січня від Zernotorg.ua
Kurkul.com

Ціни на основні с/г культури, оприлюднені у новині, наведені на основі даних CPT — умов доставки до воріт порту. Основні порти, що закуповують с/г культури, знаходяться в Одеській та Миколаївській областях. Повідомляє Kurkul.com, згідно з даними ресурсу Zernotorg.ua.

Читати за темою: Зерно, дизель і валюта             

Сьогодні суттєвих змін у вартості пшениці та кукурудзи в українських портах не відбулось. Так ціна пшениці 2 класу наразі складає 9 182 грн/г в Миколаївському порту та 9 098 грн/т в портах Одеської обл. Вартість пшениці фуражної пшениці становить відповідно 8 626 грн/т та 8 570 грн/т.

Дещо подорожчав ячмінь. Зростання в портах склало 60 грн/т. Наразі культура коштує 8 092 грн/т в порту Миколаєва та 8 050 в портах Одеської обл.

Як прокоментував Kurkul.com аналітик Zernotorg.ua Олександр Тищенко, попри ріст біржових котирувань на соєві боби і рослинні олії, який триває з кінця грудня, фізичний ринок в Україні поводить себе доволі спокійно. Ціни на соняшник та сою поступово знижуються.

З його слів, ціни на соняшник так і не досягли очікуваних 25 000 грн/т, а соя залишається суттєво нижче свого тогорічного максимуму у 20 900 грн/т. При цьому запаси культур залишаються значними у зв'язку з низькими темпами переробки в першій половині сезону на фоні рекордного урожаю.

Нагадаємо, експерти USDA у своєму новому звіті прогнозують, що врожай кукурудзи в України у 2021/22 МР складе 42 млн т, що на 2 млн т більше, ніж прогнозувалось місяцем раніше.

Водночас виробництво пшениці прогнозується на рівні 33 млн т.

Читайте також: До списку виробників соціально важливих продуктів додали позиції

Ціни на зерно

Підібрати вигідні варіанти продажу зерна можливо за допомогою сервісу Підбір Угод від Zernotorg.ua. Сервіс щоденно аналізує  реальні пропозиції, обчислює вартість логістики та сортує варіанти продажу за розміром прибутку.

 

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus