Реклама

Виробники просять скасувати постанову про регулювання цін

20 січня 2022 138 0
Хліб
Хліб

Український бізнес звернувся до уряду з проханням скасовувати регулювання цін на соціально важливі продукти та повернутись до ручного управління бізнес-процесами. Про це повідомили в Європейській Бізнес Асоціації.

Нещодавно КМУ прийняло рішення, на період дії карантину, ввести граничний рівень торговельної надбавки встановлюється в розмірі не більше 10% від гуртово-відпускної ціни на ряд соціально важливих продуктів.

Проте українські виробники харчових продуктів висловили незадоволення таким рішенням, адже впровадження цього правила вимагатиме необхідності адаптування внутрішніх процесів, внесення змін до договорів з постачальниками, налаштування інших процесів підприємств, з метою подальшого безперебійного забезпечення споживачів соціально значущими товарами.

«Постанова не передбачає перехідного періоду для впровадження її положень та вимог, який надав би певний час для належної підготовки галузі до змін у регулюванні. Тож, імовірно, це може призвести до призупинення реалізації деяких продуктів харчування до моменту налагодження всіх процесів здійснення роздрібної торгівлі та чіткого розуміння представниками бізнесу порядку їх ціноутворення», — наголошують підприємці. 

Нагадаємо на початку року Мінагрополітики підписало меморандум із виробниками соціально значущих товарів, за яким було визначено оптимальний граничний рівень надбавки до ціни природного газу для задоволення потреб цих суб’єктів господарювання. До того ж Мінагро оприлюднив 2 списки з підприємствами-виробниками соціально значущих продуктів, які отримуватимуть газ за пільговою ціною.

Читайте також: Уряд запровадив щоденний моніторинг цін на низку товарів

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus

Реклама
Матеріали за темою