Фермер розповів, чому відмовився вирощувати суницю

22 січня 2022 1380 0
Суниця
DepositphotosСуниця

На Вінниччині ФГ«Малинківське» через погодні умови та низьку ціну реалізації відмовилось від вирощування суниці на користь літніх сортів малини. Про це повідомляє видання «Ягідник».  

«Коли ми саджали суницю, то розраховували, що ранні сорти будуть плодоносити з середини червня, потім плавно розпочнеться збір урожаю з середньостиглих сортів, після яких ми б перейшли на пізні. Проте погодні умови 2021 р. зіграли поганий жарт», —  розповів керівник ФГ Андрій Шульган.

З його слів, влітку на Вінниччині швидко почали достигати ранні суниці садової, оскільки температура повітря сягала 27…28оС, через що терміни дозрівання середньостиглих і пізньостиглих сортів дуже скоротилося.

«Збираючи 3-4 дні ранню суницю, я зрозумів, що вже потрібно переходити на середню, а відразу після неї — на пізню. Упродовж тижня в нас на плантації площею 3 га працювали 50-55 людей, які фізично не встигали зібрати весь урожай», — поділився фермер. 

Також проблемою стала занадто низька ціна реалізації суниці, оскільки роботи було багато, а заробіток мінімальний. Тому надалі господарство зосередиться лише на вирощуванні малини.

Читайте також: В Україні з’явився новий сорт жимолості

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus