Сільгоспвиробникам розповіли, як у березні отримати газ за зниженою ціною

25 січня 2022 118 0
Газ
DepositphotosГаз

В Мінагро оприлюднили алгоритм дій для господарств, які виробляють соціально важливі товари та можуть придбати природний газ власного видобутку на березень за зниженою ціною. Повідомили в пресслужбі міністерства.

Щоб успішно подати заявку на придбання природного газу, слід виконати такі умови:

  1. Бути включеним до Переліку виробництв, що виробляють соціально значущі товари. Якщо суб’єкта господарювання немає в Переліку, до 17:00 25 січня необхідно спрямувати офіційного листа на Мінагрополітики за підписом керівництва ОДА або профільної аграрної асоціації, які уклали з Мінагро Меморандум щодо включення до Переліку на електронну пошту: o.sharuga@minagro.gov.ua та продублювати на first.deputy@minagro.gov.ua.
  2. Визначитися з акредитованим на українській енергетичній біржі постачальником газу, який буде представляти ваші інтереси на торгах.
  3. Подати заявки для участі в торгах на придбання газу.

З 01 до 05 лютого суб’єкти господарювання, включені до Переліку, подають заявки за цією формою щодо придбання газу на березень на електронну скриньку: gas.auction@mev.gov.ua. До 10 лютого відбудеться затвердження Списку суб’єктів господарювання, які подали заявки на купівлю газу власного видобутку на березень.

До слова, за результатами торгів із постачання в третій декаді січня реалізовано 2,6 млн куб. м. газу. Цією процедурою скористалися 108 товаровиробників різної форми власності. 

Також із 19 по 21 січня тривали торги з продажу на лютий газу власного видобутку для підприємств, які виробляють соціальні продукти.

Читайте також: До списку виробників соціально важливих продуктів додали позиції

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus