Аграрії можуть продати кожен вуглецевий кредит не дешевше $15

29 січня 2022 153 0
Гроші на землі
Гроші на землі

У рамках проєкту «Розвиток кліматорієнтованого с/г в Україні» виробникам сільгоспродукції пропонується не менше $15 за кожен проданий підтверджений вуглецевий кредит. При цьому, на думку аналітиків, очікується зростання ціни. Про це йдеться в матеріалі «Як заробити до 500 доларів з гектара на вуглецевих кредитах» на Kurkul.com.

«Поняття «вуглецевий кредит» визначається, як сертифікат на підтвердження того, що уряд країни або компанія заплатили за видалення з навколишнього середовища певної кількості вуглекислого газу. Інакше кажучи, сьогодні власник такого сертифіката має право на викид однієї метричної тонни CO2 або ж еквівалентної кількості іншого парникового газу», — йдеться в матеріалі. 

У певному сенсі вуглецеві кредити — це одна з нових форм валюти, цінність якої визначається газом без кольору і запаху. При цьому даний сертифікат можна продавати на міжнародному ринку за його поточною ціною.  

«Європейська система торгівлі викидами (EU ETS), як інструмент декарбонізації економіки, передбачена і в угоді про асоціацію між ЄС та Україною. Своєю чергою, наш уряд закликає український бізнес до формування власних стратегій у цьому напрямку», — повідомляє Kurkul.com. 

Так, Українська асоціація бізнесу і торгівлі (UBTA) запропонувала напрями подальшої співпраці з аграрними асоціаціями та стратегію створення системи моніторингу, звітності й верифікації викидів парникових газів у с/г.

«Згідно з урядовим рішенням в рамках Національно визначеного внеску (НВВ2), Україна до 2030 р. має зменшити викиди парникових газів на 28%. Цим документом значна частка інвестицій має бути виділена для агросектору», —  розповів голова комітету Сталого розвитку та Європейського зеленого курсу UBTAДмитро Васильєв.

Читайте також: На Харківщині агроном завдав державі збитків на понад 6,3 млн грн

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus