В Україні відбулися перші торги з продажу газу для виробників соціальних продуктів

18 січня 2022 160 0
В Україні відбулися перші торги з продажу газу для виробників соціальних продуктів
Мінагрополітики

Комітет з нагляду за біржовими торгами з продажу природного газу власного видобутку допустив перші 100 виробників харчів до закупівлі газу у приватних видобувних компаній за пільговою ціною. Про це повідомили в пресслужбі Мінагрополітики.

За підсумками торгів було реалізовано весь виставлений обсяг природного газу — 1345.98 тис. м3.

Нагадаємо, в Мінагрополітики оприлюднили список господарств, які зможуть отримувати для своєї роботи природний газ внутрішнього видобутку з обмеженою націнкою у 25%. Згодом у відомстві розповіли про алгоритм закупівлі газу за зниженою ціною.

«З метою організації та проведення торгів суб’єктів господарювання, основним видом діяльності яких є виробництво продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість (споживачів природного газу), мали подати «заявку споживача» за відповідною формою на електронну адресу Міненерго gas.auction@mev.gov.ua до 14 січня», — зазначається у повідомленні.

Згідно з повідомленням, до переліку увійшли переважно виробники хліба. Серед виробників, допущених до торгів: «Київхліб», «Козятинхліб», Київхліб БКК», «Ковельський хлібокомбінат», «Бердянський хлібокомбінат», «Шосткинський хлібокомбінат» тощо.

Також у відомстві додали, що інформація щодо переліку виробників продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість (споживачів природного газу) кожного дня буде оновлюватися.

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus