Стало відомо, чому Україна знизила експорт меду

28 січня 2022 253 0
Стало відомо, чому Україна знизила експорт меду
Depositphotos

За даними Державної Митної Служби, у 2021 р. експорт меду з України становив 57,57 тис. т, що майже на третину менше, ніж показник 2020 р. (понад 80 тис. т). Про це розповів Валерій Курейко, пасічник та співвласник ТМ «Знатний Мед», пише Kurkul.com.

Водночас, за словами бджоляра, у 2021 р. внутрішнє споживання меду в Україні збільшилося і становило близько 60 тис. т й вперше за останні 10 років перевищивши обсяги експорту.

Серед основних факторів, що вплинули на скорочення експорту, Валерій Курейко називає збільшення попиту в Україні в умовах пандемії та підвищення роздрібних цін на мед, що стимулювало багатьох бджолярів продавати свою продукцію на внутрішньому ринку. Головними чинниками, які вплинули на зростання внутрішнього споживання, є розвиток Інтернет-торгівлі.

«Усі попередні роки в Україні головним каналом був гуртовий продаж меду-сирцю у 200-літрових діжках за кордон. Минулого року ситуація кардинально змінилася. Цьому сприяло не лише збільшення попиту під час пандемії, а й розвиток Інтернет-торгівлі», — зазначив пасічник.

Читайте також: Депутати провалили голосування за законопроєкти про розвиток бджільництва

© Юлія Немцева, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus