На Вінниччині селяни вимагають гроші у місцевого фермера

7 лютого 2022 2071 0
Гроші
Гроші

Сотні жителів с. Строїнці на Вінниччині вимагають у місцевого фермера заборговану зарплату та плату за паї. Повідомляє Україна 24.

Як йдеться в повідомленні, люди обурені, бо за працю у яблуневих садах отримують копійки та навіть ці гроші фермер не виплачує. До того ж фермер заборгував й орендну плату за паї.

«На роботу фермер нас не оформляє. З заробітної плати не виплачуються жодні податки. Щось попросити — потрібно йти до нього випрошувати. Нам платять 31 грн — це зарплата?», — обурена місцева жителька Лариса Яковенко.

Своєю чергою директор підприємства відповідає, що грошей не має, оскільки оплата за газ і світло значно зросла, а яблука в ціні упали.

«На сьогодні заборгованість становить 2 млн. І ось тут постає вибір: що насамперед необхідно зробити? Виплачувати заробітну плату працівникам, бо земля потребує постійного догляду, чи, може, спочатку заплатити за електроенергію», — розповів директор ТОВ «Строїнецький сад» Леонід Майданевич.

Наразі жителі села готують позов до суду. Вони планують розривати договори оренди землі й вже шукають іншого фермера, який справно з ними розраховуватиметься.

Читайте також: За тиждень землевласники продали понад 1700 паїв

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus