В Україні вперше розробили органічне насіння цукрової кукурудзи

9 лютого 2022 160 0
Качани кукурудзи
Качани кукурудзи

«Дунайський Аграрій» вперше в Україні випустив гібрид органічної цукрової кукурудзи під назвою «Дунай» F1 (sh-2), яке створили науковці «Всеукраїнського наукового інституту селекції». Про це йдеться на Facebook-сторінці компанії.

«Дунай» F1-середньостиглий (82-84 дні) суперсолодкий гібрид sh-2 типу. Він відповідає всім європейським стандартам промислового качана. Формує 1-2 потужні конусовидно-циліндричні качани довжиною 22-23 см з рівними виповненими зернами рядами. Вміст цукрів складає 23%», — йдеться в повідомленні. 

Насіння рекомендоване не лише для фермерських господарств, які працюють за органічними стандартами, але й для вирощування на присадибних ділянках, дачах, городах — для отримання безпечного, здорового та смачного продукту. 

«На нашій органічній землі, де, нагадуємо, не використовуються синтетичні пестициди: інсектициди, гербіциди, фунгіциди, — була створена ділянка гібридизації, на якій і виростили органічний гібрид Цукрової Кукурудзи «Дунай», за всіма органічними стандартами. Весь посівний матеріал не оброблявся хімічними сполуками і не піддавався генній модифікації», — розповіли в компанії. 

Читайте також: Названо найпопулярніші вітчизняні гібриди кукурудзи серед фермерів

© Юлія Маковей, Kurkul.com, 2022 р.

Виконано за допомогою Disqus